Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΘ: Διαφωνεί με το μέτρο της περαίωσης

Για κίνδυνο επιβράβευσης της φοροδιαφυγής και των ασυνεπών φορολογούμενων σε βάρος των συνεπών κάνει λόγο το ΒΕΘ αναφερόμενο στο μέτρο της περαίωσης ανέλεγκτων φορολογικών και άλλων υποθέσεων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΒΕΘ: Διαφωνεί με το μέτρο της περαίωσης
Για κίνδυνο επιβράβευσης της φοροδιαφυγής και των ασυνεπών φορολογούμενων σε βάρος των συνεπών κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφερόμενο στο μέτρο της περαίωσης ανέλεγκτων φορολογικών και άλλων υποθέσεων.

«Μπορεί η αύξηση των εσόδων την περίοδο που διανύουμε να είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση ωστόσο πολλοί φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία προκειμένου να ανταποκριθούν στα πρόσθετα φορολογικά βάρη που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν» υπογραμμίζει το ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι το μέτρο της περαίωσης θα πρέπει να εφαρμοσθεί για τελευταία φορά καθώς σε διαφορετική περίπτωση όλοι θα περιμένουν την ύστατη στιγμή προκειμένου να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το ΒΕΘ εφόσον δρομολογείται το μέτρο της περαίωσης, θα πρέπει η προβλεπόμενη προκαταβολή να μειωθεί και ο αριθμός των δόσεων να αυξηθεί, προκειμένου να περιορισθεί το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι μικρές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v