Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg:Στην Κύπρο αναζητούν εργασία οι Έλληνες

Στην Κύπρο, που απολαμβάνει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, στρέφονται οι Έλληνες χαμηλόμισθοι για αναζήτηση εργασίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Κίνητρο η γλώσσα και οι πολιτισμικές ομοιότητες.

Bloomberg:Στην Κύπρο αναζητούν εργασία οι Έλληνες
Κύμα Ελλήνων μεταναστών προς την Κύπρο διαπιστώνει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του, βάσει του οποίου πολλοί Έλληνες εργαζόμενοι αναζητούν εργασία στην Κύπρο όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι σημαντικά υψηλότερος και οι συνθήκες πιο ευνοϊκές.

«Οι Έλληνες υπάρχουν παντού στο εξωτερικό σε αναζήτηση εκπαίδευσης αλλά και εργασίας. Φέτος ολοένα και περισσότεροι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις οικονομικές κακουχίες, όπως έπραξαν και το 1950», αναφέρει το άρθρο και καταθέτει μαρτυρίες αρκετών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων μηχανικοί αυτοκινήτων, υπάλληλοι τουριστικών γραφείων και ψήστες.

«Υπάρχει αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που επισκέπτονται τα γραφεία εργασίας στη Λευκωσία και στα e-mails που μας στέλνουν Έλληνες τους τελευταίους πέντε μήνες», αναφέρει και η κ. Παναγιώτα Λύρα, του κυπριακού υπουργείου Εργασίας.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Απριλίου δεν αποτυπώνουν ακόμη αυτήν την τάση. Είναι πάντως κοινός τόπος ότι οι χαμηλόμισθοι Έλληνες εργαζόμενοι προτιμούν την Κύπρο λόγω της γλώσσας, της ίδιας κουλτούρας αλλά και της εγγύτητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v