Παπακωνσταντίνου: Αναγνώριση των προσπαθειών

"Υπάρχει μία τρομακτική αλλαγή, στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, σε σχέση με τον τρόπο που την αντιμετώπιζαν πριν από έξι μήνες", τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη Γερμανία.

Παπακωνσταντίνου: Αναγνώριση των προσπαθειών
"Υπάρχει μία τρομακτική αλλαγή, στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, σε σχέση με τον τρόπο που την αντιμετώπιζαν πριν από έξι μήνες", τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, λιγο πριν την ομιλία του στο «Economist’s Euro Zone Dialogue - "The domino effect: how the euro crisis impacts Europe"».

Αναλυτικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση αν το θέμα της εμπιστοσύνης φαίνεται να ανακτάται το τελευταίο διάστημα, απάντησε:

Υπάρχει μία τρομακτική αλλαγή, θα έλεγα, στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, σε σχέση με τον τρόπο που την αντιμετώπιζαν πριν από έξι μήνες. Είναι σαφέστατο ότι όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται, που είναι πάνω από όλα προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών.

Και αυτή η προσπάθεια φαίνεται ανάγλυφα και στις αναλύσεις των διαφόρων οικονομολόγων και επενδυτικών οίκων. Είναι επίσης σαφές πως και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι οποίοι συμφώνησαν στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, βλέπουν την πρόοδο που γίνεται.

Επιπλεόν ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

Η ανάπτυξη αυτή τη στιγμή είναι λίγο καλύτερη από την προβλεπόμενη σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Υπάρχουν μια σειρά από δείκτες, οι οποίοι αρχίζουν να δείχνουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα για τις προσδοκίες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα περνάει από ύφεση.

Το ζητούμενο, όμως, είναι να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές, έτσι ώστε αυτή η ύφεση να είναι σύντομη και να μπορέσει να οδηγήσει σε πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Διότι ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει, επενδύσεις χωρίς χρηματοδότηση δεν γίνονται, χρηματοδότηση με κλειστές αγορές είναι επίσης αδύνατη.

Και οι αγορές θα ανοίξουν, όταν επανέρθει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και θα επανέρθει αυτή η εμπιστοσύνη με το Πρόγραμμα που κάνουμε και επειδή βάζουμε τάξη στο σπίτι μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v