Σε δημόσια διαβούλευση η Ψηφιακή Ατζέντα 2020

Πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση για την Ψηφιακή Ατζέντα, απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία των Πληροφοριών και ΜΜΕ" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δημόσια διαβούλευση η Ψηφιακή Ατζέντα 2020
Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ψηφιακή Ατζέντα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (www.digitalgreece2020.gr).

Kατά το διήμερο αυτό, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε την Ελλάδα και είχε ενημερωτικές επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, του ελληνικού κοινοβουλίου, των επιχειρήσεων και των κοινωνικών εταίρων.
 
Η Ψηφιακή Ατζέντα αποτελεί τον οδικό χάρτη προκειμένου όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να αποκομίσουν βιώσιμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από μιαν ενιαία ψηφιακή αγορά που θα βασίζεται στο διαδίκτυο μεγάλης και πολύ μεγάλης ταχύτητας και σε διαλειτουργικές εφαρμογές.

Ανάμεσα στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας, η οποία αναλύεται σε 7 θεματικούς άξονες και 101 δράσεις, είναι μέχρι το 2013 το 100% του πληθυσμού της Ε.Ε. να έχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 2020 η πρόσβαση αυτή να γίνεται με ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps για όλους και 100Mbps για το 50% του πληθυσμού.
 
Για το περιεχόμενο της Ψηφιακής Ατζέντας ενημερώθηκαν σε ειδική συνεδρίαση οι Ειδικές Μόνιμες Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία των Πληροφοριών και ΜΜΕ" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση για την Ψηφιακή Ατζέντα. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια τους σχετικά με το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης στην διεύθυνση: http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/survey/

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας ανέπτυξαν τους σχεδιασμούς και τις υλοποιήσεις ψηφιακών έργων στην χώρα μας καθώς και τις βασικές προτεραιότητες για την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020. Οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ανέλυσαν τα χρονοδιαγράμματα προόδου της κάρτας πολίτη, του νέου δικτύου Fiber to the home (FTTH), της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του προγράμματος «Διαύγεια», της ευρυζωνικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών κ.α., ενώ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ελλάδα του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επικοινωνίες μέχρι τον Μάιο του 2011.

Επίσης ακούστηκαν απόψεις από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τους κοινωνικούς φορείς όσον αφορά τις ανάγκες και τις δυνατότητες υιοθέτησης νέων τεχνολογιών στην περιφέρεια και για ομάδες πληθυσμού με εξειδικευμένες ανάγκες. Σημαντικά σχόλια έγιναν και από εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων για την έλλειψη πλαισίου στήριξης και αξιοποίησης της έρευνας στον βιομηχανικό ελληνικό κόσμο.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων η Ψηφιακή Ελλάδα 2020 εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θ. Καρούνο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Οργανωτική Επιτροπή εκπροσωπούνται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και η κοινότητα χρηστών του adslgr.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v