Λοβέρδος: Προτείνει μείωση κέρδους φαρμακοποιών

Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών προτείνει ο υπουργός Υγείας. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Λοβέρδος: Προτείνει μείωση κέρδους φαρμακοποιών
Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών προτείνει ο υπουργός Υγείας. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο υπουργός είπε ότι η χώρα μας έχει παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό φαρμακείων (12.000 σε όλη τη χώρα) και πως κάθε φαρμακείο που ανοίγει δεν μοιράζει την ‘πίτα’, αλλά την αυξάνει. ΄Πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια του ανοίγματος του επαγγέλματος ‘είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι το κριτήριο δεν είναι μόνο χωροταξικό, αλλά η τιμή ‘fix’του φαρμάκου το οποίο έχει ποσοστό κέρδους 35%.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Δημήτρης Βαγιωνάς αντέδρασε λέγοντας ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κυμαίνεται από 15,6% έως 23,8% και πως το ‘καθαρό’ είναι 10%. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κάλεσε την κυβέρνηση να εισπράξει το rebate από τις φαρμακευτικές εταιρίες, το οποίο από το 2004 ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v