Trichet: Μεγάλη αλλαγή στην ελληνική οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει επιφυλακτική ανάπτυξη στην ευρωζώνη και ήπιους ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο διοικητής Jean-Claude Trichet στο Ευρωκοινοβούλιο.

Trichet: Μεγάλη αλλαγή στην ελληνική οικονομία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει επιφυλακτική ανάπτυξη στην ευρωζώνη και ήπιους ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο διοικητής Jean-Claude Trichet.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Trichet επίσης επανέλαβε τις εκκλήσεις της ΕΚΤ για πιο σκληρή προσέγγιση στους εθνικούς προϋπολογισμούς, που περιλαμβάνουν την τακτική «καρότο και μαστίγιο» για τις χώρες που παραβιάζουν τα όρια επί των εθνικών χρεών και ελλειμμάτων.

Η εκτίμηση του κεντρικού τραπεζίτη για τις οικονομικές προοπτικες είναι ευθυγραμμισμένη με την άποψη της ΕΚΤ, όπως αυτή εκφράστηκε μετά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στην ομιλία του ενώπιον των Ευρωβουλευτών, ο κ. Trichet δήλωσε επίσης ότι «έχει γίνει πολύ σημαντική αλλαγή στην τροχιά της μακροοικονομικής πολιτικής της Ελλάδας,» σύμφωνα με τους τίτλους τηλεγραφημάτων που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v