ΣτΕ: Τι συζητήθηκε για την επίταξη των βυτιοφόρων

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, οι αιτήσεις αναστολών των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας-Θράκης αναφορικά με το θέμα της επίταξης των βυτιοφόρων ακινήτων.

ΣτΕ: Τι συζητήθηκε για την επίταξη των βυτιοφόρων
Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αιτήσεις αναστολών των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας-Θράκης αναφορικά με το θέμα της επίταξης των βυτιοφόρων ακινήτων.

Στο πλαίσιο συζήτησης της υπόθεσης η πλευρά του Δημοσίου επικαλέστηκε «λόγους δημοσίου συμφέροντος» που οδήγησαν την κυβέρνηση να προβεί στην επίταξη υπεραμυνόμενος της συνταγματικότητας της σχετικής απόφασης.

Επιπλέον επισημάνθηκε η ζημιά που υφίσταται το δημόσιο από την απεργία των φορτηγών καθώς υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα και αλλά αγαθά.

Στον αντίποδα, οι δικηγόροι των συνδικάτων υποστήριξαν ότι η επίταξη είναι « παράνομη και αντισυνταγματική» καθώς όπως είπαν , το άρθρο 18 του Συντάγματος δεν επιτρέπει επιβολή επίταξης σε κινητά πράγματα παρά μόνο σε ακίνητα, ενώ το άρθρο 22 του Συντάγματος αναφέρεται μόνο στην εξαρτημένη εργασία και ρητά στην επίταξη μόνο προσωπικών υπηρεσιών των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v