Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρταλης: Σε αδιέξοδο οι κλωστουφαντουργοί

Ο κ. Ελευθέριος Κούρταλης σχετικά με τη συνεχιζόμενη επί 18ήμερο απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. επισημαίνει ότι ο Κλάδος της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Κούρταλης: Σε αδιέξοδο οι κλωστουφαντουργοί
Ο κ. Ελευθέριος Κούρταλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, σχετικά με τη συνεχιζόμενη επί 18ήμερο απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. επισημαίνει ότι ο Κλάδος της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε αδιέξοδο διότι:

1. Η λειτουργία ορισμένων εργοστασίων του κλάδου έχει σταματήσει από την έλλειψη πρώτων υλών. Συγκεκριμένα, τα εργοστάσια έχουν ξεμείνει από την έλλειψη πρώτης ύλης του βάμβακος, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που ενώ έχει εκτελωνισθεί, βρίσκεται εγκλωβισμένη στα Τελωνεία.

2. Ευαίσθητα και άλλα υφάσματα, τα οποία προορίζονται για περαιτέρω επεξεργασία, και προώθηση προς τις βιοτεχνίες είναι επίσης μπλοκαρισμένα στα Τελωνεία.

3. Τέλος, οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων πλήττονται ανεπανόρθωτα, καθότι πολλές παραγγελίες προς τις χώρες της Ε.Ε. που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη δεν μπορούν να υλοποιηθούν και κινδυνεύουν οι επιχ/σεις να αθετήσουν υπογεγραμμένα συμβόλαια με χρονικές ρήτρες παραδόσεων και να πληρώσουν πρόστιμα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών κάνει έκκληση προς τη Κυβέρνηση να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες και δράσεις – όπως αυτές απορρέουν από τη ψήφιση του Νομοσχεδίου – προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v