ΕΠΕΙΑ: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της VDV

Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ασφαλιστικής VDV αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ. Ζητά αναστολή εργασιών και στέλνει στον εισαγγελέα τα στοιχεία για λογαριασμό-"μαϊμού" στην Deutsche Bank.

ΕΠΕΙΑ: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της VDV
To Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικών συμφερόντων ασφαλιστικής εταιρίας VDV που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, να ζητήσει την αναστολή των εργασιών της, να στείλει στον εισαγγελέα τα διαθέσιμα στοιχεία και να καλέσει σε ακρόαση το Δ.Σ. της εταιρίας εντός 5 ημερών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Η ελληνικών συμφερόντων γερμανική ασφαλιστική εταιρία, για την οποία υπήρχαν καταγγελίες από ασφαλισμένους στη γερμανική εποπτική αρχή, φέρεται να προσκόμιζε έγγραφο της Deutsche Bank, ως θεματοφύλακα, με το οποίο βεβαίωνε ότι είχε αξίες ύψους 42 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερη περιουσία.

Όμως, από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το έγγραφο δεν είναι γνήσιο, αφού η εταιρία διέθετε μόνο καταθετικό λογαριασμό ύψους 13 χιλ. ευρώ στην Deutsche Bank.


* Νωρίτερα, το euro2day μετέδωσε: 

Συνέρχεται έκτακτα το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ (εποπτική αρχή της ασφαλιστικής αγοράς) εντός ολίγου για να επιληφθεί νέου κρούσματος απάτης σε ασφαλιστική εταιρία ζωής που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές μιλάνε για νέο κρούσμα Ψωμιάδη, αλλά μικρότερου μεγέθους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v