Έγιναν "πράσινα" τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγιναν "πράσινα", δεδομένου ότι υλοποίησαν με επιτυχία στρατηγική μέτρησης και βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (εκπομπές ρύπων) των κεντρικών γραφείων τους.

Έγιναν πράσινα τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγιναν «πράσινα», δεδομένου ότι υλοποίησαν με επιτυχία στρατηγική μέτρησης και βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (εκπομπές ρύπων) των κεντρικών γραφείων τους.

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) προχώρησε εθελοντικά στη μέτρηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στις μετρήσεις συμπεριλήφθηκαν οι μεταφορές των εργαζομένων, τα εταιρικά ταξίδια, η ηλεκτρική κατανάλωση του κτιρίου και οι υπόλοιπες εκπομπές που προκύπτουν από τη λειτουργία του και επιπλέον υπήρξε και εξωτερική διακρίβωση των αποτελεσμάτων από τον κορυφαίο ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό My climate, ενώ υπέβαλε προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Το Κίνημά μας, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης, ξεκίνησε από το τέλος του 2009 και ολοκλήρωσε πρόσφατα μια πρωτοβουλία για την απογραφή του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Ιπποκράτους.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας μας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε και να εκτελούμε πλέον τις δραστηριότητές μας λαμβάνοντας υπ' όψιν όλους τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων (π.χ. χαρτί) αλλά και ενεργειακών πόρων (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα), κάτι που αποτελεί ουσιαστική ως προς τον συμβολισμό της προσπάθεια στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κινήματος πολιτών και φορέων για την προστασία του κλίματος.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παραπάνω πρωτοβουλίας, το ΠΑΣΟΚ θα οργανώσει μια εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της απογραφής και το Κέντρο Αειφορίας θα εκπαιδεύσει το στελεχιακό δυναμικό μας».

Ο κ. Νίκος Αυλώνας, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αειφορίας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία "πρασινίσματος" των γραφείων του ΠΑΣΟΚ την οποία και υλοποιήσαμε με στόχο τη δημιουργία καλών πρακτικών μέσα στους φορείς, συμβάλλοντας έμπρακτα στην Πράσινη Ανάπτυξη».

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE), ο κορυφαίος εξειδικευμένος οργανισμός στον τομέα της Αειφόρου Ανάπτυξης και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πρωτοπορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα θέματα κλιματικών αλλαγών, παρέχοντας πρακτικές λύσεις όπως η μέτρηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι προτάσεις μέτρων για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η αντιστάθμιση εκπομπών ρύπων.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αειφορίας έχει υλοποιήσει με επιτυχία αντίστοιχα πρωτοποριακά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων είναι το υπουργείο Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόις των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v