Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΕΔ: Επιδοτήσεις για διατήρηση 400.000 θέσεων

Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, τόνισε η Λ. Κατσέλη. Διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και για εργαζομένους στον Τύπο.

ΟΑΕΔ: Επιδοτήσεις για διατήρηση 400.000 θέσεων
Ήδη έχει δρομολογηθεί η απαραίτητη προεργασία, ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για διατήρηση των θέσεων εργασίας, τόνισε μεταξύ άλλων χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη.  

Η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες του προγράμματος θα δοθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.  

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας αφορά στη δυνατότητα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με συγκεκριμένους όρους μικρών αποκλίσεων από την εκάστοτε ισχύουσα για την επιχείρηση συλλογική σύμβαση.

Επίσης, όπως τόνισε ο υφυπουργός, κ. Κουτρουμάνης, όλα τα προγράμματα που ο ΟΑΕΔ έχει θέσει σε εφαρμογή ή παρόμοια θα επεκταθούν και για τους εργαζομένους στον Τύπο. 

"Πρέπει να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε σε διεύρυνση αυτών των προγραμμάτων, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος που είναι άνεργος και επιδοτείται από το ΤΣΠΕΑΘ να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο επίδομα για να επιδοτηθεί η ασφαλιστική του εισφορά και να μπορεί να βρει ευκολότερα εργασία ή γενικότερα να υπάρχει επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και γι’ αυτόν τον χώρο που σήμερα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ανεργίας", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v