Πτώση βιομηχανικής παραγωγής 2,1% τον Αύγουστο

Νέα υποχώρηση σε ετήσια βάση για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αναφέρει το Reuters.

Πτώση βιομηχανικής παραγωγής 2,1% τον Αύγουστο
Νέα υποχώρηση σε ετήσια βάση για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα, η πτώση διαμορφώνεται στο 2,1% τον Αύγουστο, από πτώση 8,6% τον Ιούλιο.  

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με βάση το έτος 2005=100,0, για το μήνα Αύγουστο 2010, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα, ως προς τον τυπικό μήνα, στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 2,1%, έναντι μείωσης 9,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 5,8%, έναντι μείωσης 10,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008

1. Ανάλυση ετήσιων μεταβολών μηνός Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2009.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 2,1% το μήνα Αύγουστο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2009, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 3,1%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψηφίου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,9%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων των κλωστοϋφαντουργικών υλών, των ειδών ένδυσης, των μη μεταλλικών ορυκτών και του λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

γ. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 0,2%.
δ. Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 2,3%.

2. Ανάλυση μέσων μεταβολών, περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2009.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 5,8% της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2009, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 4,0%.
β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,3%.
γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 8,6%.
δ. Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 0,1%.

***Αναλυτικά ο Γενικός Δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v