"Χρησμός" Λοβέρδου για ρύθμιση χρεών του ΕΣΥ

Σύγχυση προκάλεσε τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Χρησμός Λοβέρδου για ρύθμιση χρεών του ΕΣΥ
Σύγχυση προκάλεσε τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι περιλαμβάνει τις προμήθειες που έχουν γίνει έως και τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ο σχετικός Νόμος, ωστόσο, προβλέπει ότι η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία έγιναν έως και τον Δεκέμβριο του 2009.

'Αυτή την ενημέρωση έχω από τον γενικό γραμματέα και αν τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει πρόβλημα με την ενημέρωσή μου', ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το φάρμακο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην κυβερνητική πολιτική. Τα γενόσημα – είπε – πρέπει να καλύψουν το 30% της συνολικής κατανάλωσης. Στη Γερμανία είναι 50% και στην Ελλάδα μόλις 10%.

Για τα χρέη, είπε ότι υπάρχει συντονισμός με τα Ταμεία και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπερβαίνουν τον ένα μήνα και για τη 'λίστα' ότι θα είναι έτοιμη έως τον Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θόδωρος Κωλέττης είπε ότι μέλη της Ένωσης είναι 40 ελληνικές εταιρείες, οι οποίες κατέχουν το 13% της αγοράς.

'Ευαγγελισμός'

Στο μεταξύ, με έγγραφο που έστειλε χθες προς τον διοικητή του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) κ. Διονύσιος Σαργέντης τον ενημερώνει ότι αποσύρουν από σήμερα τις παρακαταθήκες των υλικών από το νοσοκομείο.

“Σας παρακαλούμε εγκαίρως να μην προγραμματίσετε χειρουργεία για αύριο (σήμερα) και τις επόμενες μέρες”, αναφέρουν στην επιστολή.

Δ.Κ.

Πηγή: http:///www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v