To συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στις 20/10

Οι προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τίθενται στο επίκεντρο του 2ου συνεδρίου του Economist για την αειφόρο ανάπτυξη, που θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου.

To συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στις 20/10
Οι προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον απόηχο της συνόδου του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη και με το βλέμμα στις επόμενες διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν στο Μεξικό, τίθενται στο επίκεντρο του 2ου συνεδρίου του Economist για την αειφόρο ανάπτυξη που θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

-Πώς συμπορεύονται οι επενδύσεις και το περιβάλλον;
-Ποιες είναι οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και απασχόληση μέσα από το πράσινο μοντέλο;
-Υπάρχουν περιθώρια αδράνειας μπροστά στην κλιματική αλλαγή;
-Με ποιον τρόπο αντιδρούν οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης;

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη θα παραθέσει ομιλία κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του συνεδρίου, ο Αλβανός Υπουργός Περιβάλλοντος Fatmir Mediu θα μιλήσει για την πράσινη ανάπτυξη στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της πράσινης ατζέντας.

Την επιτυχία των «πράσινων» επιχειρήσεων θα εξετάσουν η Kirsi Sormunen της ΝΟΚΙΑ, ο Rich Lechner της ΙΒΜ και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ενώ θέματα απασχόλησης και πράσινης επιχειρηματικότητας θα συζητήσουν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ποιος πληρώνει την κλιματική αλλαγή; Ο πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Greenpeace και ο Δημήτρης Καραβέλλας, Δ/νων Σύμβουλος της WWF θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης θα μιλήσει σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά έχουμε αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μέχρι τώρα και τι απομένει να γίνει, ενώ για το ίδιο θέμα θα μιλήσουν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας: Pierre Deleplanque, Δ/νων Σύμβουλος, Heracles General Cement Company, Κωνσταντίνος Μαύρος, Δ/νων Σύμβουλος, Positive Energy, Peter Heilmann, Πρόεδρος της EuroCharity και ο Νικόλαος Βλαχόπουλος εκπροσωπώντας την Vodafone.

Θέματα green banking θα αναπτύξει ο Θεόδωρος Καλαντώνης, Γενικός Διευθυντής, Eurobank EFG & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Cards, ενώ σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η πράσινη τεχνολογία θα μιλήσει ο Ισίδωρος Σιδερίδης, εκπροσωπώντας την Sieben.

Απαιτεί η κοινωνία αλλαγή από τις επιχειρήσεις; Ο Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ο Robin Chater, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εργοδοτών θα αναπτύξουν το παραπάνω θέμα, ενώ ο John Andrews θα παρουσιάσει πρόσφατη έρευνα του Economist σχετικά με την εταιρική βιωσιμότητα.

Θα κερδίσουμε το στοίχημα για έναν βιώσιμο κόσμο; Απέναντι σε αυτό το ερώτημα θα τοποθετηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v