Το ΙΚΑ θα καλύπτει τα υποδήματα των διαβητικών

Το ΙΚΑ θα καλύπτει από δω και στο εξής την δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ.

Το ΙΚΑ θα καλύπτει τα υποδήματα των διαβητικών
Το ΙΚΑ θα καλύπτει από δω και στο εξής την δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ.

Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής του ΙΚΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη "ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑΣ", όπου αναφερόταν πως, "με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα".

Σε δηλώσεις του προς τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής, επεσήμανε ότι αυτή εστάλη κατά την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα, και πριν αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του, ενώ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v