Παράταση του προγράμματος Μεταποίησης

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: "Μεταποίηση στις νέες συνθήκες" με νέα καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, κατόπιν απόφασης
του Υπουργού κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη.

Παράταση του προγράμματος Μεταποίησης
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: "Μεταποίηση στιςνέες συνθήκες" με νέα καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, κατόπιν απόφασης
του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη.

Επιπλέον ο οδηγός του προγράμματος τροποποιείται στα ακόλουθα κύρια σημεία:

1. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 70% για τις υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 20% για τις υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις και κατά 10% για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

2. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μία πρόταση:

• Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.

Νέες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.

3. Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 έως 400.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και από 100.000,00 έως 800.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.

4. Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης αυξάνεται στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μέχρι του ορίου 50% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω των δικτυακών τόπων του ΕΦΕΠΑΕ και του ΥΠΟΙΑΝ: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v