Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Παράνομος ο κανονισμός των Πρακτορείων ΟΔΙΕ

Παράνομη και αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας Πρακτορείων Αμοιβαίου Στοιχήματος ΟΔΙΕ.

ΣτΕ: Παράνομος ο κανονισμός των Πρακτορείων ΟΔΙΕ
Παράνομη και αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας Πρακτορείων Αμοιβαίου Στοιχήματος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Προΰπποδρομιακού Στοιχήματος, υποστηρίζοντας ότι ο νέος κανονισμός είναι παράνομος, καθώς εισάγονται νέες βλαπτικές για την άσκηση του επαγγέλματος των μελών της ρυθμίσεις, εν σχέση προς τον προϊσχύσαντα κανονισμό.

Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων ήταν ότι υποχρεώνει τα πρακτορεία να διαθέτουν και να διατηρούν με δικές τους δαπάνες τον απαραίτητο για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος εξοπλισμό.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι ο κανονισμός είναι αντίθετος στο άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς έπρεπε να εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v