Ημερίδα για το «Ξέπλυμα Χρήματος» στις 18/10

Με θέμα το «Ξέπλυμα Χρήματος», το Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνέδριο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων.

Ημερίδα για το «Ξέπλυμα Χρήματος» στις 18/10
Με θέμα το «Ξέπλυμα Χρήματος», το Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνέδριο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την κατάθεση προτάσεων των εμπλεκομένων φορέων και των ενδιαφερόμενων μερών από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την παρουσίαση της διεθνούς πρακτικής και εμπειρίας αναφορικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού – Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης.

Στον πρώτο κύκλο του συνεδρίου θα λάβουν το λόγο : ο πρόεδρος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεώργιος Ζορμπάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, η αναπληρώτρια Συνήγορος του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού.

Στο δεύτερο κύκλο του συνεδρίου με θέμα «Ελεγκτικοί Μηχανισμοί & Αποτελεσματικότητα», θα λάβουν το λόγο οι : ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Καπελέρης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος , η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ – ΔΟΥ, κ. Ευφροσύνη Σταυράκη, ο κ. Mark Moormann, Business Analytics Director της SAS Institute Inc των ΗΠΑ.

Στον τρίτο κύκλο του συνεδρίου με θέμα «Η Αυστηροποίηση της Νομοθεσίας για το Ξέπλυμα Χρήματος αποτελεί Ασπίδα Προστασίας ή Τροχοπέδη στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη » θα λάβουν το λόγο οι : ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης . κ. Νικόλαος Δένδιας και ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς κ. Κώστας Μπακούρης.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει, με ομιλίες του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Κουσελάς.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπους τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, ελεγκτικών εταιρειών, λογιστικών γραφείων, δικηγορικών γραφείων, εταιρειών φορολογικών συμβούλων, κτηματομεσιτικών γραφείων και εταιρειών συμβούλων ακινήτων, εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, επιχειρηματίες, μεταφορικών εταιρειών, εταιρειών εμπορίας πολύτιμων λίθων και μετάλλων, εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων και επενδύσεων καθώς και συλλόγους και συνδέσμους αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v