Παπανδρέου: "Παράθυρο" για μείωση φόρων

Έμφαση στο στόχο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης αλλά και "παράθυρο" για μείωση φορολογίας όταν αυτό καταστή δυνατόν από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους Έλληνες εξαγωγείς.

Παπανδρέου: Παράθυρο για μείωση φόρων
Έμφαση στο στόχο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης αλλά και "παράθυρο" για μείωση της φορολογίας όταν αυτό καταστεί δυνατόν από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του από τη βήμα της ανοιχτής συζήτησης με τους Έλληνες εξαγωγείς.

"Σε ό,τι αφορά το θέμα της φορολογίας, βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση της ελληνικής οικονομίας. Σε μια εποχή, όπου θα έπρεπε να μπορούμε να πούμε ότι, μειώνουμε τους φόρους λόγω των ελλειμμάτων, λόγω του χρέους, λόγω της κατάστασης την οποία βρήκαμε, είμαστε αναγκασμένοι να ανεβάσουμε τους φόρους", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Ο στόχος μας, όμως, είναι να διευρύνουμε τη φορολογική βάση, για να μπορούμε τελικά και να μειώσουμε τους φόρους ακόμη περισσότερο, αλλά και να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως είναι δίκαιο να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν οι λίγοι και οι σωστοί για πολλούς οι οποίοι μπορούν και φοροδιαφεύγουν.

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του παραδέχτηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα που λειτουργεί ανασταλτικά είναι η γραφειοκρατία, οι νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν κάνει τις υπηρεσίες του Δημοσίου να λειτουργούν σαν κλειστά μαγαζιά και φέουδα. Για να συμπληρώσει ότι η πολυνομία είναι μήτρα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «ο γίγαντας θα ξυπνήσει», συμπληρώνοντας πως στόχος είναι οι νέες αγορές.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου προς τους εξαγωγείς δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v