Νέα πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας

Τις τέσσερις προτεραιότητες, προκειμένου το έργο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να «φτάσει» σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη έθεσε η Λ. Κατσέλη, σε ομιλία της στην εγκατάσταση της νέας Προέδρου.

Νέα πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας
Τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες, προκειμένου το κοινωνικό έργο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να «φτάσει» σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη - δηλαδή στους μη προνομιούχους εργαζόμενους - έθεσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για την εγκατάσταση της νέας Προέδρου του Οργανισμού, Βάσως Τσιμπίδα.

Η Υπουργός, ως πρώτη προτεραιότητα, ζήτησε από τους εργαζόμενους του Οργανισμού να αναλογιστούν αν τα προγράμματα που προσφέρονται από την Εργατική Εστία είναι πραγματικά αποτελεσματικά και τους προέτρεψε να καταθέσουν στη νέα διοίκηση τις προτάσεις τους, προκειμένου να επανασχεδιαστούν όλες οι δράσεις.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ανεύρεση πόρων για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε συζήτηση με το ΙΚΑ, προκειμένου να υπάρξει σταθερή ροή χρημάτων προς τον ΟΕΕ, αλλά και για αλλαγή του τρόπου διοχέτευσης των χρημάτων απευθείας προς τον Οργανισμό χωρίς την παρεμβολή των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ως τρίτη προτεραιότητα, η Υπουργός έθεσε τη βελτίωση των υποδομών, όπως στην περίπτωση των Κέντρων Νεότητας (ΚΕΝΕ), η κτηριακή υποδομή των οποίων δεν ανταποκρίνεται πια στις σύγχρονες ανάγκες.

Τέλος, η κα Κατσέλη ζήτησε να δημιουργηθούν μηχανισμοί παρακολούθησης και αξιολόγησης όλων των δράσεων, για να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η νέα Πρόεδρος του ΟΕΕ, Βάσω Τσιμπίδα, η οποία δήλωσε ότι θα πρέπει στο μέλλον ο Οργανισμός να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο του ευρώ για το καλό των δικαιούχων του, ενώ τόνισε πως δεν θα δεχθεί την όποια παρατυπία.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η ομιλία του απελθώντος Αναπληρωτή Προέδρου, Σπύρου Στάμου, ο οποίος ευχαρίστησε την Υπουργό για τη σύντομη, αλλά πολύ δημιουργική, συνεργασία που είχε μαζί της κατά το προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v