Χρυσοχοϊδης: Αλλάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Χρυσοχοϊδης: Αλλάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, θα έχει προωθηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στην επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί ως τράπεζα ειδικού τύπου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εισφερθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των τραπεζών αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και των 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί.

Σημείωσε ότι επισπεύδεται η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης.

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να μπορεί να υπάρξει παρέμβαση για στρεβλώσεις και προβλήματα της αγοράς, ενώ επανέλαβε ότι ο επενδυτικός νόμος που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα θα δίνει έμφαση στην καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

''Μέχρι το τέλος του χρόνου, το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας για την πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο'' είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v