Συγχωνεύονται οι συγκοινωνιακοί φορείς

Αυξήσεις έως 20% στις τιμές των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών αναμένεται ότι θα επιφέρει από τις αρχές του 2011 η αναδιάρθρωση των εταιριών ΟΑΣΑ, που θα επιχειρήσουν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών.

Συγχωνεύονται οι συγκοινωνιακοί φορείς
Αυξήσεις έως 20% στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών αναμένεται ότι θα επιφέρει από τις αρχές του 2011 η αναδιάρθρωση των εταιριών του ΟΑΣΑ, που θα επιχειρήσουν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών - Μεταφορών, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των εταιριών που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο.

Οι σχετικές εισηγήσεις των συμβούλων έχουν ήδη κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο βασικός σχεδιασμός, που είναι ήδη γνωστός, προβλέπει τη μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα και τη συγχώνευση των επιμέρους εταιριών σε δύο σχήματα.

Στο ένα θα ενταχθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς ΗΣΑΠ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ενώ το δεύτερο θα αποτελέσουν η ΕΘΕΛ και ο ΗΛΠΑΠ.

Οι συγχωνεύσεις θα φέρουν αναπροσαρμογές και στους μισθούς του προσωπικού, που παρουσιάζει σήμερα σημαντικές αποκλίσεις ανάμεσα στις εταιρίες.

Η τιμή του βασικού εισιτηρίου αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί περίπου στο 1,20 ευρώ, ενώ πιθανές θεωρούνται και οι αυξήσεις στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

Βέβαιο είναι ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιχειρηθεί οι αυξήσεις να είναι μικρότερες ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι τακτικοί χρήστες των αστικών συγκοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v