Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Άνω του 15% το έλλειμμα 2009

Οι αναθεωρήσεις της Eurostat θα οδηγήσουν το έλλειμμα της Ελλάδας σε επίπεδα άνω του 15%, τόνισε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Limassol Economic Forum στη Λεμεσό της Κύπρου. Τι εκτιμά για το 2011.

Παπακωνσταντίνου: Άνω του 15% το έλλειμμα 2009
Οι αναθεωρήσεις της Eurostat θα οδηγήσουν το έλλειμμα της Ελλάδας σε επίπεδα άνω του 15%, τόνισε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Limassol Economic Forum στη Λεμεσό της Κύπρου, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο υπουργός εκτίμησε ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα διαμορφωθεί μεταξύ 2,5% και 3% το 2011.

"Η ύφεση στην Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί στο 4% φέτος και μεταξύ 2,5% και 3% το 2011", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αμέσως μετά την ομιλία στο Limassol Economic Forum ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μετά και αυτή την αναθεώρηση, την τελική, με την οποία πιστοποιούνται τα ελληνικά στοιχεία, η Ελλάδα θα καταφέρει, το 2010, τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει γίνει από οποιαδήποτε χώρα στην Ευρωζώνη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της κυπριακής συγκοινωνούντα δοχεία, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι σε ένα σημαντικό βαθμό είναι. Πάντα ήταν και πάντα επηρεάζαμε η μία χώρα την άλλη και όχι μόνο εξαιτίας των εμπορικών δεσμών, πέρα από τους πολιτικούς και κοινωνικούς δεσμούς, που είναι σαφές ότι έχουμε αλλά και εξαιτίας των σχέσεων ανάμεσα στα διατραπεζικά μας συστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v