Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάκριση για το ελληνικό περίπτερο στη Σαγκάη

Την τρίτη θέση μεταξύ 192 χωρών και 50 διεθνών οργανισμών, στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και αισθητικής εθνικών περιπτέρων, απέσπασε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση EXPO με θέμα "η ζωή στην πόλη", στη Σαγκάη.

Διάκριση για το ελληνικό περίπτερο στη Σαγκάη
Την τρίτη θέση μεταξύ 192 χωρών και 50 διεθνών οργανισμών, στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και αισθητικής εθνικών περιπτέρων, απέσπασε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση EXPO με θέμα "η ζωή στην πόλη", που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετικό κράτος και διαρκεί έξι μήνες, προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες και τα προϊόντα της κάθε χώρας που συμμετέχει με ξεχωριστό περίπτερο. Τη διεθνή έκθεση της Σαγκάης επισκέφτηκαν 77 εκατ. Κινέζοι πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό περίπτερο, έκτασης 2.000 τ.μ., που δημιούργησε ο γνωστός αρχιτέκτονας, κ. Αλέξανδρος Τομπάζης, ήταν διαμορφωμένο σε επτά διακριτούς εκθεσιακούς χώρους - οικοδομικά τετράγωνα. Κάθε οικοδομικό τετράγωνο ήταν αφιερωμένο σε ένα επίκαιρο θέμα, όπως οικολογία - περιβάλλον, ευημερία - βιώσιμη ανάπτυξη, πολυπολιτισμικότητα, πόλη και ύπαιθρος κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό περίπτερο ήταν από τα δημοφιλέστερα της έκθεσης, καθώς πάνω από 5.500.000 Κινέζοι που το επισκέφτηκαν είχαν τη δυνατότητα μέσω του τεχνολογικού του εξοπλισμού να δουν την Ακρόπολη και την Αθήνα σε απευθείας σύνδεση και να παρακολουθήσουν με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα τη διαδικασία παραγωγής ελληνικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι την ξενάγηση του περιπτέρου είχαν αναλάβει Κινέζοι φοιτητές της ελληνικής φιλολογίας.

Παράλληλα, στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου λειτούργησαν εστιατόριο και καφενείο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και διατροφή και μέσω αυτών τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά καθώς και κατάστημα - εκθετήριο, προβάλλοντας χαρακτηριστικά προϊόντα της ελληνικής παραγωγής, για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον στην κινεζική αγορά (λάδι - ελιές, μέλι, τυρί - φέτα, φυτικά καλλυντικά, κρασί, ούζο κ.λπ.).

Η ελληνική συμμετοχή σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Γιάννης Δρυμούσης, ανέφερε: "Η σημαντική αυτή διάκριση επιβραβεύει γενικότερα τις συστηματικές προσπάθειες της Ελλάδας για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της διεθνώς, και ιδιαίτερα στην κινεζική αγορά, μία από τις σημαντικότερες πλέον του κόσμου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v