Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Talima Venture: Το Athens Metro Mall είναι η αρχή

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια, προτίθεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος Talima Venture του ομογενή από τη Βενεζουέλα Π. Κωνσταντίνου.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Talima Venture: Το Athens Metro Mall είναι η αρχή
Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια, προτίθεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος Talima Venture του ομογενή από τη Βενεζουέλα κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου, ο οποίος στις 30 Νοεμβρίου θέτει σε λειτουργία το πρώτο του εμπορικό κέντρο στη χώρα μας.

Το Athens Metro Mall, επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία προσπαθειών του ομογενή επιχειρηματία, είναι μεν το πρώτο βήμα του ομίλου Talima Venture στην ελληνική αγορά, δεν θα είναι όμως και το μοναδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματικός όμιλος προωθεί δύο ακόμη ανάλογες επενδύσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ενός μεγάλου θεματικού πάρκου. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνου πρόκειται να παρουσιάσει τις νέες επενδυτικές προτάσεις του ομίλου του στον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα επενδύσεων κ. Χάρη Παμπούκη, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του το προσεχές διάστημα.

Επιδίωξη του ομογενή επιχειρηματία είναι να εξασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τα προβλήματα που υπήρξαν στην πρώτη επένδυση του ομίλου του στην Ελλάδα και πως οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις των νέων έργων δεν θα μπλέξουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. "Για να κάνεις μια επένδυση στην Ελλάδα, εκτός από τον χρόνο και το χρήμα, έχεις να παλέψεις και με τους νόμους", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου.

Μικρά Ασία, Λατινική Αμερική, Ελλάδα

Η οικογένεια Κωνσταντίνου, η οποία προέρχεται από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκε στη Βενεζουέλα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δραστηριοποιείται στον τομέα του real state από το 1950. Εκτός της Βενεζουέλας, όπου έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται 75 πολυκαταστήματα με συνολική επιφάνεια 340.000 τ.μ., τα οποία απασχολούν περισσότερα από 5.500 εργαζομένους, ο όμιλος Talima Venture έχει παρουσία στη Κόστα Ρίκα (πέντε πολυκαταστήματα, συνολικής επιφάνειας 35.000 τ.μ.), στον Παναμά (ένα πολυκατάστημα 2.500 τ.μ. και αποθηκευτικούς χώρους 75.000 τ.μ.), στις ΗΠΑ (μικρό εμπορικό κέντρο 5.000 τ.μ. και αποθήκες 100.000 τ.μ.) και στο Πουέρτο Ρίκο (συγκροτήματα αποθηκών 300.000 τ.μ.).

Εκτός του real estate, ο επιχειρηματικός όμιλος της οικογένειας Κωνσταντίνου αναπτύσσει και αμιγώς εμπορικές δραστηριότητες (λιανεμπόριο).

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην οποία έχει επεκτείνει τις εργασίες του, μέσω τόσο του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δίπλα στον σταθμό Άγιος Δημήτριος του μετρό, όσο και της αλυσίδας καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού Διάφανο που εξαγόρασε πριν από μερικούς μήνες.

Το Athens Metro Mall έχει επιφάνεια 21.500 τ.μ. και θα φιλοξενεί 85 καταστήματα, 18 εστιατόρια και πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village. Σημειώνεται ότι ήδη έχει μισθωθεί το σύνολο των χώρων του συγκροτήματος.

Το Athens Metro Mall θα διαθέτει 1.200 θέσεις στάθμευσης οχημάτων και θα απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου Talima Venture, δεν πρόκειται να μεταβιβαστεί ποσοστό ή το σύνολο του εμπορικού κέντρου σε τρίτο επενδυτή.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως χάρη στην τοποθεσία όπου έχει αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο (δίπλα σε σταθμό του μετρό και σε μια περιοχή με πληθυσμό 1,6 εκατ. κατοίκους, που δεν διαθέτει ανάλογο mall) η υψηλή επισκεψιμότητα είναι διασφαλισμένη.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v