Εθιμοτυπική συνάντηση Δ.Ν.Ε. με Υπουργό ΥΘΥΝΑΛ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 10-11-2010, εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας του Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως με τον νέο Υπουργό κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Εθιμοτυπική συνάντηση Δ.Ν.Ε. με Υπουργό ΥΘΥΝΑΛ
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 10-11-2010, εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας του Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως ήτοι του Προέδρου κ. Νικ. Αρβανίτη, του Αντιπροέδρου κ. Γ. Σκουζέ, και του Γεν. Γραμματέα κ. Ιωαν. Χατζηαντωνίου με τον νέο Υπουργό κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Κατά την συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν στον κ. Υπουργό τα σοβαρότερα θέματα του Ναυτιλιακού Χώρου που απασχολούν τα Μέλη της Ενώσεώς μας κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, ζητήθηκε δε για ορισμένα εξ αυτών η παρέμβασή του προς διευθέτηση αυτών ως και γενικότερα η αποκρυστάλλωση των θέσεων της Πολιτείας ώστε να είναι γνωστά τα επιχειρηματικά πλαίσια μέσα στα οποία αναπτύσσονται οι δραστηριότητες των Μελών μας.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε ότι η Σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των εμπορικών τμημάτων του λιμένος Πειραιώς ήταν σωστή κίνηση – όπως άλλωστε ευθύς εξ αρχής είχε εκφρασθεί από την Ένωσή μας – καθ’ όσον δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την δημιουργία νέων επενδύσεων στο λιμάνι και γι’ αυτό πρέπει οι κινήσεις αυτές να ενθαρρύνονται.

Επισημαίνεται η σωστή επένδυση του ΟΛΠ.στον προβλήτα Ι διότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όμως οι επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί εκ μέρους του ΟΛΠ.και αφορούν τους Σταθμούς αυτοκινήτων και Κρουαζιέρας θα πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν ταχύτατα, σύμφωνα με το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο 2010-2020.

Πέραν των ανωτέρω επισημάνθηκε η παρατηρούμενη καθυστέρηση προώθησης των διαδικασιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, της σιδηροδρομικής σύνδεσης των εμπορικών τμημάτων του λιμένος (Container Terminal, Car Terminal, με το Θριάσιο Πεδίο, το οποίο αποτελεί κομβική επένδυση για τη Χώρα μας. Τα έργα εκτιμούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας και θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του λιμένος η οποία έχει τρωθεί βάναυσα από τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θα καταστίσουν τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό Κέντρο που είναι και το ζητούμενο και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε δεκάδες επαγγέλματα που σχετίζονται με την ποντοπόρο Ναυτιλία (πρακτορεία, τροφοδοσίες, ναυπηγοεπισκευαστική κλπ).

Υπογραμμίσθηκε επίσης ότι ο ΟΛΠ.είναι σημαντικός αναπτυξιακός Οργανισμός, οι αποφάσεις του οποίου επηρεάζουν επιχειρηματικά και κοινωνικά χιλιάδες πολίτες, αλλά και την ανάπτυξη της Χώρας στους τομείς της Ναυτιλίας και των θαλασσίων μεταφορών. Το λιμάνι του Πειραιά οφείλει να είναι ανταγωνιστικό και αναπτυξιακό με πελατοκεντρικό χαρακτήρα και ορθολογικές εν γένει πολιτικές στα νέα διεθνή και περιφερειακά πλαίσια, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Χώρας.

Ο κ. Υπουργός άκουσε προσεκτικά όλες τις επισημάνσεις της Διοικήσεως της Δ.Ν.Ε., υποσχέθηκε δε ότι Ηγεσία του ΥΘΥΝΑΛ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς διευθέτηση των προβλημάτων που απασχολούν τα Μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως και αναφέρονται στην βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, ως και του γενικωτέρου επιπέδου παροχής υπηρεσιών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v