Συναντήσεις της Μπιρμπίλη με Παραγωγούς Ενέργειας

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ, ανέπτυξε η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΗΑΠΕ και του ΠΑΣΥΦ.

Συναντήσεις της Μπιρμπίλη με Παραγωγούς Ενέργειας
Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανέπτυξε η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τα διοικητικά συμβούλια του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης και μέλη του δ.σ. που τον συνόδευαν εξέφρασαν τις απόψεις τους για θέματα του κλάδου, κυρίως σε σχέση με το μείγμα των τεχνολογιών ΑΠΕ και την ανάγκη για επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ. Η Υπουργός ΠΕΚΑ ανέλυσε την πολιτική του ΥΠΕΚΑ για τα παραπάνω ζητήματα και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική μελέτη για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, περιορίζοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, διατηρώντας όμως την απαιτούμενη αυστηρότητα για την προστασία των οικοσυστημάτων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΥΦ, ο πρόεδρος του δ.σ. Νίκος Καλογεράκης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του συνδέσμου για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου προς όφελος των φωτοβολταϊκών συστημάτων που εδράζονται σε ηλιοστάτες (trackers). Η κα Μπιρμπίλη διαβεβαίωσε ότι εξετάζει θετικά το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v