ΕΑ: Καταγγελίες της "Τσακίρης" κατά "Tasty Foods"

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει τέλος Ιανουαρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση άρθρων από την εταιρία «TASTY FOODS ΑΒΓΕ». Τι απαντά η Tasty.

ΕΑ: Καταγγελίες της Τσακίρης κατά Tasty Foods
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει τέλος Ιανουαρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77 (όπως ισχύει) και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) από την εταιρία «TASTY FOODS ΑΒΓΕ» και, ιδίως, κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των αλμυρών σνακ μετά από καταγγελίες της εταιρίας «ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ Βιομηχανία Τροφίμων-Σνακs».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑ και όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης, από την έρευνα της υπηρεσίας προκύπτουν στοιχεία ότι η TASTY FOODS ΑΒΓΕ είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε μια ενιαία, μακρόχρονη και στοχευμένη πολιτική αποκλεισμού και περιορισμού των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της από τα μικρά σημεία πώλησης (π.χ. περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ), κυρίως μέσω συμφωνιών αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και συμφωνιών αποκλειστικής χρήσης παγίων στοιχείων (σκαλιέρες) σε επίπεδο λιανικής, εκπτώσεων στόχου και εκπτώσεων έναντι δέσμευσης όλου ή του σημαντικότερου τμήματος του διαθέσιμου χώρου.

Η εισήγηση εντοπίζει, επίσης, συντονισμένες ενέργειες αντικατάστασης και εξαφάνισης από την αγορά, με ανορθόδοξες μεθόδους, ανταγωνιστικών προϊόντων και παγίων στοιχείων (οι οποίες φέρονται να είχαν υιοθετηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

----Τι απαντά η Tasty

H Tasty Foods Α.Β.Γ.Ε. συνεργάζεται απόλυτα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην έρευνά της που αφορά στην εταιρεία μας. Δε συμφωνούμε με τις επικαλούμενες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αιτιάσεις ενώ νεότερη επικοινωνία θα υπάρξει, εφόσον χρειαστεί, όταν δοθεί στην εταιρεία μας περαιτέρω πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v