Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέναρξη των προγραμμάτων του ΟΕΚ από 1η/2/2011

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/11 σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Ε.Κ. με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση και επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού από 1ης Φεβρουαρίου.

Επανέναρξη των προγραμμάτων του ΟΕΚ από 1η/2/2011
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/11 σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Ε.Κ. με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση και επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού από 1ης Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. αποφασίστηκαν:

* Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

* Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο.

* Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές. 

*  Η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011. 

* Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους. 

* Η καταβολή στο επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει. 

* Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι 9 Ιουλίου 2010.

* Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, Ι.Κ.Α. – Ο.Α.Ε.Δ. – Δ.Ο.Υ. – Εθνικό Δημοτολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Ο Υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό και, αφού άκουσε τις απόψεις τους για τα θέματα του Οργανισμού, τους διαβεβαίωσε για τη βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που δίδει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον ανθρώπινο παράγοντα. Δεσμεύτηκε επίσης για την απαραίτητη στήριξη του Υπουργείου στον Ο.Ε.Κ., προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα προγράμματα, και την καταβολή κάθε προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τέθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v