Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα του Economist στην Αθήνα στις 9/12

Σε μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τα «υπαρξιακά» ζητήματα του Ευρώ και την αλληλένδετη οικονομική πορεία της Ελλάδας, τα συνέδρια του Economist διοργανώνουν ημερίδα στις 9 Δεκεμβρίου.

Ημερίδα του Economist στην Αθήνα στις 9/12
Χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία βρίσκονται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης, η οποία εγείρει ζήτημα επιβίωσης για την ίδια την Ευρωζώνη.

Σε μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τα «υπαρξιακά» ζητήματα του Ευρώ και την αλληλένδετη οικονομική πορεία της Ελλάδας, τα συνέδρια του Economist και η Hazlis & Rivas διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Keeping the euro alive and Greece’s economic recovery” στις 9 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa.
 
Στο συνέδριο θα μετάσχουν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn. Τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ως προς την υλοποίηση του Μνημονίου για το δανεισμό της χώρας θα περιγράψει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Poul Thomsen.
Το συνέδριο θα επιχειρήσει να εξετάσει με ποιο τρόπο μπορεί να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση η ευρωπαϊκή οικονομία, να αναδείξει τις ευκαιρίες που προκύπτουν αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Υψηλόβαθμοι αναλυτές από Morgan Stanley, UBS, Bank of America Merrill Lynch αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα θα προβούν σε προβλέψεις σχετικά με το νόμισμα αλλά και τις παγκόσμιες αγορές. Επίσης, η εταιρεία McKinsey θα παρουσιάσει ειδική μελέτη αναφορικά με το πώς η Ευρώπη θα ανακτήσει την οικονομική της ευημερία. Η εκπρόσωπος του Economist Intelligence Unit, Megan Green, θα κάνει πρόβλεψη για την πρόοδο της Ελλάδας στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον τ. Πρόεδρο του Blackstone Group, Peter Peterson.

Ο τ. Πρόεδρος της Γερμανικής Επιτροπής Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Bert Rurup θα μιλήσει για την ευρωστία της Ευρωζώνης και το ρόλο της Ελλάδας, ενώ εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της ΕΤΕ Απόστολος Ταμβακάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v