Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΣΕ, συγκοινωνίες και αεροδρόμια στο υπουργικό

Η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς και η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΟΣΕ, συγκοινωνίες και αεροδρόμια στο υπουργικό
Η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς και η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες, συζητήθηκαν στην, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συζητήθηκε ακόμη, η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προέβη σε ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας.


Χρονιά μεταρρυθμίσεων το 2011

Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το 2011, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εκφράζοντας, παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τους στόχους της και το επόμενο έτος, όπως έγινε και το 2010.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι αύριο τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης του ο καθένας και να ιεραρχήσουν και όλα τα άλλα θέματά τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι αν η Ευρώπη κινηθεί δυναμικά και χωρίς μοιρολατρία απέναντι στις αγορές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ενώ αναφερόμενος στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, η συζήτηση για τον οποίο θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, τόνισε ότι ο μηχανισμός αυτός πρέπει να είναι ένας «έξυπνος μηχανισμός», ώστε «να μπορεί να αντιμετωπίσει την ψυχολογία των αγορών».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ιρλανδία και έφερε το παράδειγμα του Ιρλανδού ομολόγου του, ο οποίος, αν και συντηρητικός, όπως είπε, δεν ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Καραμανλή, ο οποίος εγκατέλειψε το καράβι και πέταξε μια βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση. Πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, τόνισε, ώστε η επόμενη κυβέρνηση «να μη φορτωθεί τα λάθη του παρελθόντος».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v