Συστήνεται φορέας για την έρευνα πετρελαίου

Την κατάθεση νομοσχεδίου πολύ σύντομα, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης.

Συστήνεται φορέας για την έρευνα πετρελαίου
Την κατάθεση νομοσχεδίου πολύ σύντομα, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Ο φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και αν αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου είτε φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κ. Βελόπουλου, σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και αλλού, ο κ. Μανιάτης, παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθεί για το πού και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες -καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα-, δήλωσε πως υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν. Διότι -όπως εξήγησε- τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v