Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ρουμπινί: Δώστε έμφαση στη φοροδιαφυγή

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα έχει σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και διάσημος οικονομολόγος κ. Νουριέλ Ρουμπινί.

Ν. Ρουμπινί: Δώστε έμφαση στη φοροδιαφυγή
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα έχει σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και διάσημος οικονομολόγος κ. Νουριέλ Ρουμπινί, κατά την οποία θα συζητηθούν ζητήματα που έχουν σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το υψηλό δημόσιο χρέος της, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ. 

Ο γνωστός οικονομολόγος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, όπου έχει συναντήσεις με οικονομικούς και επιστημονικούς παράγοντες.

Την Τρίτη, μιλώντας σε κλειστές συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης τόνισε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι καταστροφικό και ανέφικτο. Σε μια τέτοια περίπτωση, συμπλήρωσε, η υποτίμηση του νομίσματος θα έφτανε το 50%. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι το βάρος τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να πέσει πλέον στην ανάπτυξη, ενώ αναφορικά με τα έσοδα επισήμανε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής χρειάζεται να αποτελέσει πλέον το βασικό εργαλείο για την εξασφάλιση εσόδων. "Πρέπει να πληρώσουν φόρους αυτοί που δεν πληρώνουν", τόνισε χαρακτηριστικά. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v