Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε τους μισθούς

Είναι αναπόφευκτο γεγονός ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, κ. Πολ Τόμσεν, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε τους μισθούς
Είναι αναπόφευκτο γεγονός ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια λόγω της ύφεσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, κ. Πολ Τόμσεν.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις γιατί αυτό δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, να περικόψει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και ιδιαίτερα τις ΔΕΚΟ, και πρόσθεσε πως οι αλλαγές δεν πρέπει να περιοριστούν εκεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει επίσης να αναπροσαρμοστεί.

Είπε επίσης ότι αντί να μειώνονται οι μισθοί η Ελλάδα χρειάζεται να ανασυντάξει το φορολογικό της σύστημα "και να μάθει να πληρώνει τους φόρους της".

Εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του γιατί δεν υπάρχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη στο πρόγραμμα εξυγίανσης, την οποία θεωρεί απαραίτητο συστατικό για να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v