Draghi: Ο πόλεμος για την Ελλάδα είναι μακρύς

Σε συνέντευξή του στους "F.Τ.", ο Mario Draghi της ΕΚΤ δήλωσε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε μία διετία και πως η Ελλάδα θα πρέπει να εμμείνει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων για να βγει νικήτρια από την κρίση.

Draghi: Ο πόλεμος για την Ελλάδα είναι μακρύς
«Ο πόλεμος είναι μακρύς», δήλωσε σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο κ. Mario Draghi, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση.

«Σε τέτοιες κρίσεις, την πρώτη φορά που κοιτάς τα χρηματοοικονομικά δεδομένα βλέπεις ένα προφίλ που δύσκολα διαχειρίζεσαι», δήλωσε ο Ιταλός κ. Mario Draghi και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος επικεντρώνει την προσοχή του στις προθεσμίες, στα spreads, στα επιτόκια και σε όλα αυτά τα στοιχεία. Νομίζω ότι η πραγματικότητα δείχνει πως εάν δώσεις αρκετό καιρό σε μία χώρα, αλλά με εμμονή και σταθερότητα στην εθνική πολιτική, αυτή μπορεί να βγει νικήτρια από την κρίση».

Και καταλήγει: «Η ιδέα ότι μπορεί να επιλυθεί ταχύτατα μία χρηματοοικονομική κρίση και να επιστρέψει κανείς στην ανάπτυξη μέσα σε μία διετία για μένα δεν έχει νόημα».

Ο κ. Draghi έσπευσε, παράλληλα, να διευκρινίσει πως δεν συμφωνεί με την πρόταση της αναδιάρθρωσης χρεών. «Νομίζετε πως εάν η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε χρεοκοπία δεν θα έπρεπε να πραγματοποιήσει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις;» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η απάντηση είναι όχι. Οι Έλληνες θα έπρεπε να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις ούτως ή άλλως, κατά συνέπεια είναι καλύτερα που τις κάνουν χωρίς παράλληλη χρεοκοπία, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις αγορές και να διατηρούν την αλληλεγγύη με τα υπόλοιπα μέλη της νομισματικής ένωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v