Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα επενδύσεων που επιλέγουν φοροαπαλλαγές

Πλεονέκτημα - προβάδισμα για ταχύτερη έγκρισή τους στον νέο επενδυτικό νόμο θα έχουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Προβάδισμα επενδύσεων που επιλέγουν φοροαπαλλαγές
Πλεονέκτημα - προβάδισμα για την ταχύτερη έγκρισή τους στον νέο επενδυτικό νόμο θα έχουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι φοροαπαλλαγές θα είναι τριπλάσιες από το άθροισμα επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων.

Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού θα καθορίζει, πέρα από το συνολικό ποσό των ενισχύσεων, το ποσοστό που αναλογεί στις διάφορες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων, τις κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων που είναι επιλέξιμες, την κατανομή των ενισχύσεων στις περιφέρειες κ.ά.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι ημερομηνίες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων θα είναι σταθερές: δύο φορές τον χρόνο, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο, τονίζοντας ότι ο χρόνος εγκρίσεων θα είναι 6 μήνες, από 3 χρόνια που ήταν με τον προηγούμενο νόμο.

Σημείωσε ότι κάθε Δεκέμβριο θα εκδίδεται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο προϋπολογισμός ενίσχυσης επενδύσεων του επόμενου έτους, κάτι που για το 2011 θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ μεταξύ ΕΤΕΠ και ελληνικών τραπεζών για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, σημείωσε ότι μαζί με τα κονδύλια του ΕΤΕΑΝ, ύψους 5 δισ. ευρώ, και την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ εντός του 2011 αναμένεται μόχλευση 25 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε με έμφαση: «Θέλουμε με τον νέο αναπτυξιακό - επενδυτικό νόμο να στηρίξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις που τολμούν να επενδύουν σε αυτήν την κρίση. Φιλοδοξία είναι να δημιουργήσουμε 50.000 επιχειρήσεις νέων καινοτόμων επιχειρηματιών που θα υποβάλουν επενδυτικά σχέδια με τον νέο επενδυτικό νόμο».

Εν τω μεταξύ, αύριο ο υπουργός θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο δύο νομοσχέδια, εκ των οποίων το ένα αφορά στην τροποποίηση του νόμου 703 περί Ανταγωνισμού και το άλλο στην αδειοδότηση ΒΕΠΕ και στα τεχνικά επαγγέλματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v