Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση Τσιτουρίδη σε Πρωτόπαπα

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμiση και κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης σε βάρος του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα.

Μήνυση Τσιτουρίδη σε Πρωτόπαπα
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμiση και κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης σε βάρος του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα.

Αιτία η πρόταση του κ. Πρωτόπαπα να συμπεριληφθεί ο κ. Τσιτουρίδης στην έρευνα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Τσιτουρίδης, τα ομόλογα εκδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και συνεπώς "ο κ. Πρωτόπαπας με εκθέτει με μη σύννομη και αβάσιμη δίωξη", ενώ "κατασκεύασε κατηγορίες οι οποίες δεν προκύπτουν από τις εργασίες της επιτροπής ούτε και από το αποδεικτικό υλικό".

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Τσιτουρίδης, τόσο από τη δικαστική έρευνα όσο και από τη διαδικασία ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση των ομολόγων.

"Ο κ. Πρωτόπαπας γνώριζε ότι ο υπουργός Απασχόλησης δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου σκοπιμότητας για την αγορά ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία".

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιτουρίδης, στο πόρισμα της Βουλής αναφέρεται πως μέρος των χρημάτων κατέληξε σε πολιτικούς, ισχυρισμός που όπως σημειώνει ο ίδιος ουδέποτε κατατέθηκε στη Βουλή.

"Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, όπου κάποιοι εξακολουθούν να εξυπηρετούν ακόμα και με κατάχρηση εξουσίας κάθε είδους σκοπιμότητα, ήμουν αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη", δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v