Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν συναινούν οι πολιτικοί αρχηγοί
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά κράτησε μια ώρα και δέκα λεπτά, και έγινε σε καλό κλίμα, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, η οικονομία, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής κα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί "σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα" και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.

"Ζήτησα από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης", τόνισε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε «σοβαρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι "συνήθεις ύποπτοι": Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στηρίζει την ελληνική θέση στη μεθαυριανή Σύνόδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας πως "ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Ή τώρα θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ή θα σκύψουν το κεφάλι"

Η γγ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν το συζήτησε με τον πρωθυπουργό. Αλλωστε, όπως είπε, θα τα πουν και στη Βουλή στη συνεδρίαση το απόγευμα. Αντικείμενο, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, της συνάντησής της με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν να ενημερωθεί για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη.

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι ακόμα και αν η κρίση ξεπεραστεί, η οικονομία δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν την κρίση και θα αφήσει συντρίμμια την Ελλάδα και την Ευρώπη. "Ο πραγματικός αγώνας, ο πραγματικός πόλεμος, τώρα ξεκινά", συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την σαρανταπεντάλεπτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για περαιτέρω περικοπές των μισθών, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις πολιτικές επιλογές στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

"Ως ΛΑΟΣ δείξαμε σοβαρότητα, ψηφίζοντας το άρθρο 1 του Μνημονίου για να μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα πετσοκόβονται οι μισθοί και δεν το αναγνωρίζουμε. Συμφώνησα στη συναίνεση, αλλά δεν μπορώ να γίνω τώρα νεκροθάφτης", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v