Ποινική δίωξη στα μέλη ΔΣ της ασφαλιστικής VDV

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ασφαλιστικής VDV.

Ποινική δίωξη στα μέλη ΔΣ της ασφαλιστικής VDV
Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ασφαλιστικής εταιρείας VDV Leben International.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετα από προκαταρκτική έρευνα η οποία διενεργήθηκε μετα από μήνυση της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική έρευνα η ασφαλιστική έταιρεία δεν είχε στην διάθεσή της τα απαραίτητα αποθέματα για να καλυπτει τους ασφαλισμένους της ενώ φέρεται να λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου παρουσιάζοντας εικονική περιουσιακή κατάσταση η οποία στηριζόταν σε πλαστά στοιχεία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος του ορκωτού λογιστή της εταιρείας ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Σημειώνεται ότι στις 30/9, το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας ενώ είχε ζητήσει την αναστολή των εργασιών της.

Η ελληνικών συμφερόντων γερμανική ασφαλιστική εταιρία, για την οποία υπήρχαν καταγγελίες από ασφαλισμένους στη γερμανική εποπτική αρχή, φέρεται να προσκόμιζε έγγραφο της Deutsche Bank, ως θεματοφύλακα, με το οποίο βεβαίωνε ότι είχε αξίες ύψους 42 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερη περιουσία.

Όμως, από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το έγγραφο δεν είναι γνήσιο, αφού η εταιρία διέθετε μόνο καταθετικό λογαριασμό ύψους 13 χιλ. ευρώ στην Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v