Έφοδος ΣΔΟΕ σε αποθήκη με "μαϊμούδες"

Ένα ακόμη χτύπημα στο παραεμπόριο κατάφερε το ΣΔΟΕ. Την παραμονή των Χριστουγέννων πραγματοποίησε έφοδο σε αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκε μπροστά σε χιλιάδες προϊόντα-"μαϊμούδες".

Έφοδος ΣΔΟΕ σε αποθήκη με μαϊμούδες
Ένα ακόμη χτύπημα στο παραεμπόριο κατάφερε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Την παραμονή των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε έφοδο σε αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν μπροστά σε χιλιάδες προϊόντα-"μαϊμούδες", η αξία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ.

Οι αποθήκες τα… είχαν όλα! Από "επώνυμες" τσάντες και ρολόγια, μέχρι αθλητικά παπούτσια και φόρμες γυμναστικής. Όλα τα προϊόντα ήταν πιστά αντίγραφα γνωστών οίκων και δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει ότι είναι απομιμήσεις.

Η πρώτη έφοδος έγινε σε μία αποθήκη τριών επιπέδων επί της οδού Σερβίων, στο κέντρο της Αθήνας, και ακολούθησε ακόμα μία σε αποθήκη στην οδό Μενάνδρου. Στην πρώτη, συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, βρέθηκαν πολλές εκατοντάδες σφραγισμένα κιβώτια. Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος των παράνομων εμπορευμάτων ώστε για την κατάσχεσή τους επιστρατεύτηκε μία νταλίκα. Παράλληλα, συνελήφθη και ο Κινέζος φύλακας της αποθήκης.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 10 έφοδοι σε αποθήκες με προϊόντα-"μαϊμούδες", τα οποία διακινούν στις περισσότερες περιπτώσεις κυκλώματα αλλοδαπών.

Το Σώμα ρίχνει το βάρος του στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων αυτών που έχουν γεμίσει την αγορά με απομιμήσεις, καθώς αφενός το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δασμούς και αφετέρου πλήττεται το νόμιμο εμπόριο, το οποίο βρίσκεται σε κάμψη λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v