ΥΠΕΚΑ: Προς γνωμοδότηση το ρυθμιστικό της Αθήνας

Προκηρύσσονται εντός του 15θημέρου τα 12 περιφερειακά χωροταξικά σχέδια από το ΥΠΕΚΑ, ενώ το προσεχές διάστημα θα παραδοθεί προς γνωμοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

ΥΠΕΚΑ: Προς γνωμοδότηση το ρυθμιστικό της Αθήνας
Νέα δεδομένα στη δόμηση και την υλοποίηση επενδύσεων προοιωνίζονται τα 12 περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, η ανάθεση σύνταξης των οποίων προκηρύσσεται εντός του επομένου δεκαπενθημέρου.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σύντομα πρόκειται να υποβληθεί προς γνωμοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση και με επικεφαλής τον κ. Λουδοβίκο Βασενχόβεν το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης που θα έχει την ευθύνη χάραξης, εφαρμογής και παρακολούθησης της χωροταξικής πολιτικής.

Σχετικά με τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια, τα οποία θα εξειδικεύουν σε ποιες ακριβώς περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως της περιφέρειας μπορούν να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα και επενδύσεις, η κατάρτισή τους θα στηριχθεί τόσο στο εθνικό όσο και στα ειδικά χωροταξικά σχέδια (ανανεώσιμων πηγών, βιομηχανίας, τουρισμού) που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Επίσης, θα ληφθούν υπόψη τα παλαιότερα περιφερειακά σχέδια που συντάχθηκαν το 2003.

Όσον αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση, το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμη αν αυτή θα απαγορευτεί οριστικά ή αν κάτι τέτοιο θα γίνει σταδιακά μέσω της αύξησης της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στρέμματα, στα 6, τα 8 ή τα 10 στρέμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v