"Δεν τίθεται θέμα ανατίμησης της τιμής του ψωμιού

Αρτοποιοί και αρτοβιομήχανοι θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν ακόμη και την αύξηση που έχει επέλθει στον ΦΠΑ, ενώ στόχος είναι να μην ανατιμηθεί η τιμή του ψωμιού, όπως προέκυψε από τη συνάντηση Ρόβλια με αρτοβιομηχάνους.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δεν τίθεται θέμα ανατίμησης της τιμής του ψωμιού
"Δεν τίθεται θέμα ανατίμησης της τιμής του ψωμιού". Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο μεταξύ του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνου Ρόβλια με εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων.

Όπως σημειώθηκε, οι αρτοποιοί και οι αρτοβιομήχανοι θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν ακόμα και την αύξηση που έχει επέλθει στον ΦΠΑ, ενώ στόχος είναι να μην ανατιμηθεί η τιμή του ψωμιού.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως οι αρτοποιοί δήλωσαν ότι αναμένουν τους "νέους" τιμοκαταλόγους από την πλευρά της αλευροβιομηχανίας. Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι οι διεθνείς τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά και αναμένουν τους νέους τιμοκαταλόγους περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων κάποιες Κυριακές του χρόνου, ο υφυπουργός απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

--- Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης

"Συναντήσεις με εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων για την τιμή του ψωμιού είχε σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής:

"Μόλις τελειώσαμε τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων. Το συμπέρασμα είναι ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει. Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν αύξηση της τιμής. Περαιτέρω, υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να απορροφηθεί ακόμα και η αύξηση του ΦΠΑ από 2%".

Σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι η τιμή του άρτου στη χώρα μας είναι ή πιο φθηνή των χωρών της ευρωζώνης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v