"Καθαρή" η εξαγορά της Γερμανός από Cosmote

Ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψουν ικανές ενδείξεις ενοχής των εμπλεκομένων, η ανάκριση για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, έναντι 1,3 δισ. ευρώ.

Καθαρή η εξαγορά της Γερμανός από Cosmote
Ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψουν ικανές ενδείξεις ενοχής των εμπλεκομένων, η ανάκριση για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, έναντι 1,3 δισ. ευρώ.

Ο 20ος τακτικός ανακριτής έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, χωρίς να καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία κρίνοντας οτι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος είτε θα συμφωνήσει με την κρίση του ανακριτή, είτε, ως έχει την δυνατότητα, θα ζητήσει την επιστροφή της δικογραφίας στην ανάκριση και την λήψη απολογιών από τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται οτι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χειραγώγησης μετοχών σε βάρος 18 προσώπων μελών των Δ.Σ. του ΟΤΕ, της Cosmote, αλλα και της «Γερμανός».

Μεταξύ των προσώπων των οποίων είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη ήταν ο τότε διοικητής του ΟΤΕ και της Cosmote κ. Παναγής Βουρλούμης, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, ο επικεφαλής της «Γερμανός» κ. Π. Γερμανός καθώς και αντικριστές της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ.

Συμφωνα με πληροφορίες καθοριστική για την κρίση του ανακριτή ήταν η πραγματογνωμοσύνη η οποία δεν διαπίστωσε ζημία της Cosmote από την εξαγορά , καθώς και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που έκρινε οτι δεν τελέστηκε το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v