Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Το ευρωομόλογο δεν αναβάλλει τις αποφάσεις"

Οι λύσεις που προτείνονται για τη διαχείριση του χρέους και οι αποφάσεις που θα ληφθούν βοηθούν μεν, αλλά δεν αποσκοπούν στο να αναβάλουν τις δύσκολες πολιτικές σήμερα, τόνισε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το ευρωομόλογο δεν αναβάλλει τις αποφάσεις
Οι λύσεις που προτείνονται για τη διαχείριση του χρέους όπως το ευρωομόλογο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν βοηθούν μεν, αλλά δεν αποσκοπούν στο να αναβάλουν τις δύσκολες πολιτικές σήμερα, τόνισε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε, ως Ε.Ε. και ως κράτη, είναι για την προοπτική μας και για το μέλλον μας - για να μη σπρώξουμε ακόμη πιο μακριά την προοπτική μιας βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών μας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης πως τα διανεμόμενα κέρδη που καταλήγουν εισόδημα σε φυσικά πρόσωπα θα συνεχίσουν να φορολογούνται στην κλίμακα των φυσικών προσώπων, όπως θεσπίστηκε και ισχύει από το 2010. Αυτό ήταν δέσμευσή μας και είναι και δίκαιο. Αυτό που μπορούμε να επανεξετάσουμε είναι το θέμα της παρακράτησης στο επίπεδο της επιχείρησης, ώστε να μη δημιουργεί διαχειριστικό κόστος, και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα κέρδη τα οποία διανέμονται σε νομικά πρόσωπα ή σε φορολογικούς κατοίκους του εξωτερικού.

* Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v