Παραμένουν προσωρινά 4 στρ. για δόμηση σε Natura

Απεμπλοκή από το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura επιχειρεί το ΥΠΕΚΑ, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κ. Μπιρμίλη κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση.

Παραμένουν προσωρινά 4 στρ. για δόμηση σε Natura
Ανατροπή στον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και της κ. Τίνας Μπιρμπίλη, με παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ρύθμιση για καθιέρωση των 10 στρεμμάτων ως όριο αρτιότητας στις περιοχές Natura.   

Ειδικότερα, μετά και τις απειλές πλειάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για "ανταρσία" στην ψήφιση του νομοσχεδίου, η κ. Μπιρμπίλη κατέθεσε την Τρίτη συμβιβαστική πρόταση. 
 
Σύμφωνα με αυτήν, την οποία παρουσίασε η υπουργός ΠΕΚΑ κατά τη διάρκεια της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα (όπου περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη) θα ισχύει η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Έτσι, δεν θα θιγούν όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα που είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα. Ωστόσο, όσοι αποκτήσουν ακίνητα μετά την ψήφιση του νόμου θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν μόνο εάν έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 10 στρεμμάτων.

Με άλλα λόγια, το όριο αρτιότητας και κατάτμησης των ακινήτων σε περιοχές Natura θα αυξηθεί στα 10 στρέμματα για τις συναλλαγές που θα γίνουν μετά την ψήφιση του νόμου.

Πάντως, η συμβιβαστική πρόταση της κ. Μπιρμπίλη θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της ΚΤΕ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v