Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ναι σε επιμήκυνση, όχι σε αναδιάρθρωση

Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα, ενώ είναι αντίθετο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα ο κ. Ντέιβιντ Χόλεϊ του ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Ναι σε επιμήκυνση, όχι σε αναδιάρθρωση
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα, ενώ είναι αντίθετο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, κ. Ντέιβιντ Χόλεϊ, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ.

"Υποστηρίζουμε μια πιο μακρά περίοδο αποπληρωμής για το ελληνικό πρόγραμμα, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη μετατροπή του σημερινού δανείου σε Extended Fund Facility (διαδικασία μακράς αποπληρωμής)", τόνισε ο κ. Χόλεϊ και πρόσθεσε ότι "αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να προτείνουμε στο διοικητικό μας συμβούλιο. Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας".

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις και εκτιμήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, και συμφωνούμε μαζί της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v