Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναταραχές στην Ελλάδα βλέπει η "WSJ"

Πάνω από 20 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, μέγεθος που αντιστοιχεί σε περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, θα προσφέρει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, σύμφωνα με τη "WSJ".

Αναταραχές στην Ελλάδα βλέπει η WSJ
Ύστερα από μια χρονιά γεμάτη μεταρρυθμίσεις, περικοπές και συνακόλουθα απεργίες και διαμαρτυρίες, η Ελλάδα προετοιμάζεται για ακόμα περισσότερες αναταραχές, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει την απελευθέρωση 150 κλειστών επαγγελμάτων, προβλέπει η "The Wall Street Journal".

Ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει πως οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το περυσινό άνοιγμα του επαγγέλματος των οδηγών φορτηγών, θα προσφέρουν στην ελληνική οικονομία πάνω από 20 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, μέγεθος που αντιστοιχεί σε περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Αρκετοί παρατηρητές θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα αυξηθεί επίσης η απασχόληση, θα επιτευχθεί προσέλκυση ξένων επενδύσεων και πιθανόν να μπει φρένο στο χρόνιο πρόβλημα του πληθωρισμού.

Το άρθρο αναφέρεται εκτενώς και στις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει η... θυσία των ιερών αγελάδων, με αλυσίδα απεργιών και διαμαρτυριών για το ερχόμενο διάστημα.

Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι η μεταρρύθμιση "θα προκαλέσει χάος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και μεσοπρόθεσμα θα επιφέρει την κυριαρχία λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες θα επιβληθούν στην αγορά και στις τιμές", δηλώνει μηχανικός στην εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v