Συνάντηση ΥΠΕΚΑ με Τσούκαλη - Ψαριανό

Το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, τη θέση της Ελλάδας για τη μείωση των ρύπων και την εκπόνηση μελέτης για τον Κορινθιακό κόλπο συζήτησαν η ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος με τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ με Τσούκαλη - Ψαριανό
Το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη θέση της Ελλάδας για την αναβάθμιση του στόχου μείωσης των ρύπων από το 20% στο 30% και την εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης βιώσιμης διαχείρισης του Κορινθιακού κόλπου ήταν τα θέματα που συζήτησαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας υπήρξε ενημέρωση από πλευράς ΥΠΕΚΑ ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς το χαρακτήρισαν ως μεγάλη τομή και εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Στο θέμα της αναβάθμισης του στόχου για μείωση των ρύπων από το 20% στο 30% που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τόνισε ότι η ελληνική θέση είναι υπέρ της αύξησης στο 30%, με βάση την εξέταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των επιπτώσεων που θα έχει μια τέτοια αύξηση στην Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και τις οικονομίες των Κρατών – Μελών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν προκρίνει την ανάπτυξη των πυρηνικών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Στο αίτημα του κ. Τσούκαλη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης βιώσιμης διαχείρισης του Κορινθιακού κόλπου, υπογραμμίστηκε από πλευράς ΥΠΕΚΑ ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ολοκληρωμένων έργων διαχείρισης για τον Παγασητικό, τον Αμβρακικό και τον Κορινθιακό κόλπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v