Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση της Τράπεζας Εμπορίου στις 18/2

Εκδήλωση της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου πραγματοποιείται στις 18/2/2011, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Εκδήλωση της Τράπεζας Εμπορίου στις 18/2
Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) διοργανώνει εκδήλωση στο Ξενοδοχείο King George την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της Τράπεζας και η ευρύτερη γνωστοποίηση στην επιχειρηματική κοινότητα και τον Τραπεζικό Τομέα των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που παρέχει.

Τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της ΤΕΑΕΠ θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Andrey Kondakov, ενώ εκ μέρους του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ιωάννης Δρυμούσης, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας.

Η ΤΕΑΕΠ είναι μία πολυμερής Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία χορηγεί αναπτυξιακά δάνεια στις χώρες-μέλη. Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι η Ελλάδα, η Ρωσία και η Τουρκία με ποσοστό 16,5% στο μετοχικό κεφάλαιο. Τα μέλη της ΤΕΑΕΠ είναι οι χώρες της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου, δηλαδή η Ελλάδα, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αλβανία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Το ενδιαφέρον οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας της χώρας μας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου παραμένει αμείωτο τόσο λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας, όσο και λόγω του γεγονότος ότι σε αυτήν δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα υιοθετήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ένα νέο πρόγραμμα εργασιών, το οποίο έχει άμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς ενισχύει τα προγράμματα οικονομικής εξωστρέφειας της χώρας μας σε αγορές όπου δραστηριοποιούνται παραδοσιακά πολλές ελληνικές εταιρείες.

Επίσης, παρουσιάζει οικονομικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας το γεγονός ότι υιοθετείται πλέον από την Τράπεζα το ευρώ σαν λειτουργικό νόμισμα στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v