Από την επίδοση της αγωγής μετρούν οι τόκοι

Από την επίδοση της αγωγής, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την καταβολή τόκων και τόκων υπερημερίας. Λύση στην νομική κόντρα Άρειου Πάγου - ΣτΕ.  

Από την επίδοση της αγωγής μετρούν οι τόκοι
Από την επίδοση της αγωγής, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την καταβολή τόκων και τόκων υπερημερίας.

Η εν λόγω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο επέλυσε διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον δημόσιο τομέα, δεδομένου του αριθμού των πολιτών και των φορέων που αξιώνουν οικονομικές απαιτήσεις.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με το οποίο τελικώς συντάχθηκε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, είχε κρίνει ότι η καταψηφιστική αγωγή (σ.σ. με αυτήν ο ενδιαφερόμενος θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να διεκδικήσει αξιώσεις) είναι ίδια με την αναγνωριστική αγωγή (σ.σ. με αυτήν ο ενδιαφερόμενος εξετάζει αν έχει δικαίωμα απαιτήσεων) και οι τόκοι αρχίζουν να μετρούν από την ημέρα κατάθεσης.

Αντίθετα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε κρίνει ότι μόνο με την κατάθεση καταψηφιστικής αγωγής επιδικάζονται τόκοι υπερημερίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v